TIPS & NIEUWS

Het festival seizoen komt er weer aan!

Als men wél uitkijkt naar het festival seizoen, maar iets minder naar de festival toiletten

Fan van de muziek, maar niet zo van de festival toiletten?

De talrijke Belgische muziek festivals en zomerevenementen zijn grote publiekstrekkers. De festival toiletten bijgevolg ook en net dat doet velen het nodige toiletbezoek zo lang mogelijk uitstellen. De meeste festivals beschikken immers nog niet over doorspoel toiletten, maar over chemische toiletten zoals toi tois en dixies en die zien er na enkele uurtjes vaak al niet meer erg proper uit.

Sommigen hebben een doordacht actieplan

De meeste festivalbezoekers hebben een apart plan van aanpak voor hun bezoeken aan de festival toiletten. Het merendeel kiest voor de optie “over het toilet hangen met minimaal contact”. Nodeloos te zeggen dat dit niet echt comfortabel is en vaak ook niet al te aangenaam voor de volgende toilet bezoeker.

Ook de toiletbril vol leggen met wc-papier, is een courante keuze. Maar dat is allesbehalve verstandig! Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat bacteriën op deze manier net meer kans hebben om de intieme zones te bereiken! Zeker als men gevoelig is voor chronische blaasontstekingen kan men deze keuze beter niet maken.

Hoe een toilet bezoek wél hygiënisch en comfortabel wordt?

Met de Safesit wc bril ontsmetter hoeft men niet te twijfelen om op de toiletbril te gaan zitten. Gewoon even het product over het oppervlak van de wc bril verstuiven en na enkele seconden afwrijven met toiletpapier, is voldoende om de aanwezige bacteriën te doden en zorgeloos plaats te nemen.

Omdat de meeste microben zich niet op de festival toiletten zelf bevinden, maar wel aan de deurklink, is ook goede hand hygiëne erg belangrijk. Is er geen water in de buurt om de handen te wassen, dan is de Hantisept handzeep een praktisch hebbeding. Met deze handgel kan men immers de handen ontsmetten zonder water.

Alles in zakformaat

De D2S Pharma Hantisept en SafeSit producten zijn in verschillende volumes en afmetingen verkrijgbaar. Speciaal voor festivalgangers hebben we echter ook een compact duopack ontwikkeld. Dat bevat een flacon Hantisept desinfecterende handgel, een ontsmettende Safesit spray en 5 papieren zakdoekjes. Alles in handig meeneem formaat en in een hersluitbare pvc etui. Met dit duopack in de rugzak wordt het toiletbezoek ongetwijfeld heel wat aangenamer.

Kopen?

De duopacks en de overige D2S Pharma producten worden in verschillende handelszaken verdeeld zoals in apotheken, tankstations, … Wil u deze artikelen ook aan uw gamma toevoegen, dan vernemen we dat ook graag. Zo kunnen we u een prijsvoorstel op maat bezorgen en ook meteen onze personalisatie mogelijkheden toelichten als u deze ontsmetters onder private label wil verkopen.

Contacteer ons
Gerelateerde nieuws
Fabeltjes en waarheden over openbare toilet hygiëne
Er zijn nog heel wat onzekerheden over de toilet hygiëne in openbare toiletten en de mogelijke gezondheidsrisico’s. We verduidelijken welke opvattingen terecht en welke onterecht zijn en hoe men het openbaar toiletbezoek wél hygiënisch kan maken.
Lees meer